Voki


Voki web 2.0 aracı sayesinde kendinize sanal bir karakter oluşturabilir, bu karakteri konuştura bilirsiniz. Ayrıca dilerseniz Classroom bölümünden kendi sınıfınızı oluşturabilir, öğrencilerin hazırladığı karakterleri inceleyebilirsiniz. İlk önce https://www.voki.com/ adresine girelim.



     Sağ üstte bulunan Log In bölümüne girelim. Bu kısımda en altta bulunan Sign Up Here kısmından kendimize bir hesap oluşturalım.



    Hesabımızı oluşturduktan sonra hesabımıza giriş yapalım. 



Daha sonra sol üstte bulunan create kısımından karakterimizi oluşturmaya başlayalım.



Açılan pencerede sol kısımdan ilk bölümden karakterimizin tipini seçiyoruz. İkinci kısımdan istersek karakterimize aksesuar ekleyebiliyoruz. Üçüncü kısımdan arka planı ayarlıyoruz. Dördüncü kısımdan ise renkleri değiştirebiliyoruz. 



Son bölümden ise karakterimize ses ekliyoruz. Sesi ister kendimiz kaydediyoruz ister daha önceden kaydettiğimiz sesi ekleyebiliyoruz. Metin olarak yazıp karaktere okutabiliyoruz. Bu kısımda Türkçe dil desteği de var tam 6 farklı sesle karakterimizi konuşturabiliyoruz. 


Karakterimizin bütün özelliklerini ayarlayıp konuşmasını ayarladıktan sonra sağ altta bulunan save kısmından karakterimizi kaydedip kullanabiliyoruz. Ancak paylaşmak için ücretli üye olmak zorundasınız. Sizde buraya tıklayarak benim hazırladığım karakteri görebilirsiniz.

Voki web 2.0 aracının basit kullanımı, karakter içeriğinin zengin olması, konuşma kısmında Türkçe dil desteğinin bulunması ve ücretsizde kullanılabilmesi avantajlarından. Ancak tamamen ücretsiz olmaması ve tamamen Türkçe olmaması da dezavantajlarından.

Voki web 2.0 aracını kullanırken daha profesyonel bir biçimde kullanmak istiyorsanız Classroom bölümünü incelemenizi tavsiye ederim. Bu bölümden kendinize 5 öğrencilik 1 sınıf 'a kadar ücretsiz sınıf oluşturabilir ve öğrencilerinizin oluşturduğu karakterleri inceleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ToonyTool

Crosswordlabs

Bubbl.us