Pixton


   Pixton web 2.0 aracı ile kendi karikatür karakterinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinize vereceğiniz link ile öğrencileriniz de kendi karikatür karakterlerini oluşturabilir. Oluşturulan karikatür karakteriyle kendi karikatürünüzü yazabilirsiniz.

     İlk önce https://www.pixton.com/tr/ adresine giriyoruz. Bu sayfadan for educators kısmından kendimize bir hesap oluşturuyoruz. Google, microsoft veya facebook hesabınızdan giriş yapın.



Açılan pencerede ilk adımda intro videosu karşımıza çıkıyor.  Bu adımı geçip 2. adıma geliyoruz.



Background kısmından arka planı ayarlıyoruz. Characters kısmından karekterimizi oluşturuyoruz. Focus kısmından karakterimizin hareketini seçiyoruz Words kısmından ise karakterimizin konuşmasını yazıyoruz. Sol tarafta bulunan add panel bölümünden karikatürümüze sayfa ekleyebiliyoruz.




Karakterimizi, konuşmalarını ve sayfaları ekledikten sonra sağ üstte bulunan done kısmına geliyoruz.



3. kısımda ise sınıf ismini, sınıf düzeyini  ve ders bölümünü belirliyoruz.




Bu kısımdan kendi karakterimizi oluşturuyoruz.


 Karakterimizi bitirdikten sonra done diyoruz.



Bu kısımda ise öğrencilere paylaşacağımız link geliyor. Bu linki öğrencilere veriyoruz ve öğrencilerde kendi google hesaplarıyla giriş yaptıktan sonra kendi karakterlerini oluşturduktan sonra sınıf fotoğrafı ortaya çıkıyor.


Pixton uygulaması öğrenciler için çok eğlenceli bir uygulama. Ayrıca üye olduktan sonra 14 gün deneme süresinin olması, arayüzünün çok zor olmaması ve hem kendi karakterlerimizi oluşturabileceğimiz gibi hem de kendi karikatürümüzü yazabileceğimiz eğlenceli bir ortam. Ancak hem dil desteğinin olmaması hem de tamamen ücretsiz olmaması da dezavantajlarından.

 Bu uygulamayı kullanırken sadece kendi sınıf karikatürünüzü oluşturmakla kalmayıp ayrıca kendi karikatür derginizi de yazabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ToonyTool

Crosswordlabs

Bubbl.us