Kayıtlar

Mayıs, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Canvas

Resim
    Canvas uygulaması ile afiş, broşür, infografik ve bunun gibi tasarımlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Ben bu uygulamayı diğer infografik uygulamalarına göre daha az beğendim. Çünkü hem ücretli hemde arayüzü karışık duruyor.

WordArt

WordArt ile kendinize kolay bir şekilde görsel bir kelime bulutu oluşturabilirsiniz. Ben bu uygulamayı çok beğendim.

Blendspace

Blendspace ile kendinize sınıf oluşturabilir, oluşturduğunuz sınıfa konu anlatımı, test, video gibi ders içeriklerini bir arada sunabilirsiniz. Blendspace'in bazı özellikleri diğer sınıf uygulamalarından farklı video, resim ve link ekleme özellikleri çok basit.

Animatron

   Animatron ile kolayca animasyonlar hazırlayabilirsiniz. Animatronun arayüz bakımından zengin olması ve çok fazla hazır şablonun olması hoşuma gitti.

Plickers

Resim
Plickers ile öğrencilere sınavlar hazırlayabilirsiniz. Plickers uygulamasıyla test yapabilmeniz için sadece bir telefon ve öğrencilere vereceğiniz hazır kartlar yeterli. Bence diğer test uygulamalarından biraz daha başarılı. 

ClassDojo

Resim
   ClassDojo sayesinde kendinize sınıf oluşturabilir, öğrencilerin yoklamalarını alabilir, öğrencilere aktiviteler hazırlayabilir, onlara ödev verebilirsiniz. Sade ve kullanışlı bir arayüzü var ayrıca ücretsiz.

Tinkercad

Resim
    Tinkercad,  güçlü arayüzü ve geliştirilmiş menüleri ile 3 boyutlu çizimler, elektrik devreleri gibi projeler yapabilirsiniz.

Edpuzzle

           EDpuzzle bir videoyu online olarak basitçe düzenleyebileceğiniz bir uygulama. Bu uygulama sayesinde videolara ses kaydı ve sorular ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca öğrencilerin verdiği cevapları görebiliyor ve videonun ne kadarını izlediklerini görebiliyorsunuz.

Articulate

   Articulate web 2.0 aracı ile kendinize dijital sınıf ortamı, kurs programı oluşturabilirsiniz. İçerisinde konu anlatımı ve test hazırlayabilirsiniz. Ayrıca basit arayüzü ve kullanışlı olması Articulate 'i diğer sınıf araçlarından öne çıkarıyor. Tek olumsuz yani ise ücretli olması. Fakat 60 günlük deneme sürümü var. Benim denemek için hazırladığım kursu görmek için  buraya tıklayınız